Reference

Vodilni slovenski proizvajalec aktivnih učinkovin zaupa rešitvam Teknola

Z našim znanjem in izkušnjami smo pri novi proizvodni liniji v farmacevtski industriji poskrbeli za učinkovit transport materiala od odvzemne točke do točke praznjenja. Z vakuumskim transportom Piab smo omogočili enostavnejši proces, manjše izgube materiala in manj prašenja.

Izbrali smo vakuumski transport Piab piFLOWp. Modeli P so zasnovani za proizvodnjo tehnološko najzahtevnejših izdelkov v farmacevtski in prehrambni industriji. Izdelani so iz nerjavnega jekla AISI 316L in polirani na Ra<0,8 µm.

Pogoj za doseganje želenih kapacitet in transportnih razdalj je pravilna izbira vakuumske črpalke. Pri projektu je bila želena kapaciteta materiala 200 kg/h, ki ga je potrebno transportirati pet metrov visoko. Za to nalogo smo izbrali črpalko P200.

Po izbiri modela vakuumskega transporterja smo za stranko oblikovali in izrisali dodatne elemente ter vse skupaj umestili v prostor. 

Na spodnji sliki je prikazana postavitev opreme pred pričetkom izdelave. Vsi elementi so oblikovani na način, ki omogoča enostavno in učinkovito čiščenje ter varno rokovanje. S skrbnim načrtovanjem smo še pred izdelavo in namestitvijo opreme preučili njene morebitne šibke točke. Ko smo uskladili vse želje, smo vse potrebne dele tudi izdelali.

Kot vedno, smo tudi tokrat po dobavi opreme izvedli še montažo in zagon. Nazadnje smo na željo naročnika izvedli tudi šolanje za uporabnike. 

Za vso našo opremo nudimo redne servise in kontrolne preglede ter zagotavljamo hitro dobavo rezervnih delov. V primeru, da tudi v vašem podjetju potrebujete celostno rešitev transportiranja materiala, zmanjševanja prašenja in izboljšanje ergonomije dela, nas, prosimo, kontaktirajte.