Reference

Rezalni mlin Seydelmann K324 za konditorsko industrijo

Naši hrvaški stranki, ki se ukvarja s proizvodnjo napolitank in keksov, smo dobavili že drugi rezalnik vodilnega nemškega proizvajalca Seydelmann. Po rezalniku K124 smo dobavili še večji rezalnik K324 s 300-litrsko posodo za drobljenje napolitank, keksov in dodatkov, ki se dodajajo v polnilo napolitank. S tem smo iz njihove proizvodnje ... Preberi več »

Fleksibilni izolatorji za zaščito operaterja in produkta

Za eno največjih farmacevtskih družb v Sloveniji smo projektirali, izdelali in zagnali več fleksibilnih izolatorjev za polnjenje reaktorjev. Dobavljeni izolatorji močno povečajo varnost operaterjev v delovnem okolju, saj zagotavljajo omejitev poklicne izpostavljenosti (OEL) do 1 µg/m3. Istočasno z izolatorji preprečimo navzkrižno kontaminacijo produkta in zadostimo regulativi REACH. Sisteme s fleksibilnimi izolatorji ... Preberi več »

Filtrska preša za filtracijo suspenzije bakrovih ionov

Skupaj z našim partnerjem podjetjem Bilfinger (Aqseptence) smo v eno največjih kemijskih tovarn v Sloveniji dobavili in uspešno zagnali filtrsko prešo Diemme ME 800 za prečiščevanje suspenzije bakrovih ionov. Filtrska preša je avtomatizirana, opremljena z napravo za stresanje plošč in nizkotlačno pranjem, kar omogoča daljšo življenjsko dobo filtrskih platen. ... Preberi več »

Mlin kladivar Hosokawa Alpine za farmacevtsko industrijo

Mlin kladivar HA20/10 našega partnerja Hosokawa Alpine v zaščitni proti-eksplozijski 10barski konstrukciji in monoblok izvedbi samega ohišja mlina. Mlin je uspešno inštaliran in se uporablja za mletje farmacevtskih surovin in učinkovin v enem izmed farmacevtskih podjetij. ... Preberi več »

Vodilni slovenski proizvajalec aktivnih učinkovin zaupa rešitvam Teknola

Z našim znanjem in izkušnjami smo pri novi proizvodni liniji v farmacevtski industriji poskrbeli za učinkovit transport materiala od odvzemne točke do točke praznjenja. Z vakuumskim transportom Piab smo omogočili enostavnejši proces, manjše izgube materiala in manj prašenja.  Izbrali smo vakuumski transport Piab piFLOWp. Modeli P so zasnovani za proizvodnjo tehnološko ... Preberi več »

Mešalec Hosokawa Nauta za prehranske dodatke

Uspešno podjetje za proizvodnjo prehranskih dodatkov že vrsto let uporablja mešalce Hosokawa Nauta različnih kapacitet. Mešalce odlikuje učinkovitost mešanja, fleksibilnost šarže od 10 do 100 odstotkov ter enostavno čiščenje. ... Preberi več »

Mletje citronske kisline v Cedeviti

Prvi uspešno testiran in dobavljen mlin kladivar našega partnerja Hosokawa Alpine v zaščitni proti-eksplozijski 10barski konstrukciji in zaprti farmacevtski izvedbi. Mlin je primeren za mletje sladkorja in drugih substanc v velikostnem razredu delcev 200 – 500 mikronov. ... Preberi več »

Skladiščenje sadre v termoelektrarni RTU Ugljevik

Decembra 2019 je bila z novo napravo za razžveplevanje, ki jo je zgradilo podjetje Mitsubishi Hitachi Power Systems Europe (MHPSE), v termoelektrarni RTU Ugljevik v Bosni in Hercegovini proizvedena prva sadra kot stranski produkt razžveplevalne naprave. Z zagonom naprave za razžveplevanje se je začelo tudi obratovanje silosa za sadro, ki ... Preberi več »

Vakuumski transport Piab kot rešitev za doziranje v tabletirni stroj

V enem od farmacevtskih podjetij smo z vakuumskim transportom Piab avtomatizirali polnjenje tabletirnega stroja. Ročno doziranje smo nadomestili s transportom tipa P.P64, ki izpolnjuje zahteve direktive ATEX in se je najbolje prilagodil višinskim omejitvam. Z integracijo te rešitve je stranka zmanjšala ročne manipulacije ter izboljšala učinkovitost delovnega procesa in pogojev ... Preberi več »

Fleksibilni izolator za zaprto čiščenje mlina

V farmacevtskem podjetju so iskali rešitev za čiščenje obstoječega mlina v zaščitni atmosferi. Na podlagi izkušenj in opravljenih meritev smo projektirali, izdelali in zagnali fleksibilni izolator, ki je ustrezna rešitev problema, hkrati pa z zmanjšanjem prisotnosti nevarnih delcev na koncentracije do 10 µg/m3 v skladu z omejitvami poklicne izpostavljenosti (OEL) ... Preberi več »

Rezalni mlin Seydelmann lahko zamenja celotno linijo v konditorski industriji

Podjetju v konditorski industriji, priznanemu proizvajalcu keksov in napolitank, smo dobavili dva rezalna mlina proizvajalca Seydelmann.  Klasični proces izdelave napolitank in keksov je v preteklosti obsegal pripravo v melanžerju in mletje v 3-valjčnem ali 5-valjčnem mlinu ter po potrebi ločeno mletje kristalnega sladkorja. Rezalnik Seydelmann lahko povsem sam opravi celoten proces, ... Preberi več »

Vakuumski manipulator za dvigovanje vreč

Slovensko podjetje v kemijski industriji je postavilo novo linijo za polnjenje sipkega produkta v vreče. Kot del polnilne linije smo jim dobavili in namestili vakuumski dvižni sistem VL proizvajalca Piab, ki poenostavi delo in pomaga zmanjšati obremenitve pri prestavljanju napolnjenih vreč s polnilne linije na paleto. Predviden je za manipulacijo ... Preberi več »

Rezalni mlin Seydelmann v proizvodnji proteinskih tablic

Rezalni mlin Seydelmann se od letos uporablja tudi pri izdelavi proteinskih tablic v mednarodnem podjetju s proizvodnjo na Hrvaškem. Zahvaljujoč nožem, ki lahko dosegajo visoke vrtljaje, in dodatno hlajeni posodi, se je rezalnik Seydelmann izkazal za najboljšo tehnološko rešitev pri zahtevnem postopku izdelave proteinskih tablic. Podjetju je bil dobavljen manjši rezalnik ... Preberi več »

Praznjenje big-bag vreč v avtocisterne

S partnerjem TBMA smo uspešno postavili sistem za polnjenje avtocistern s titanovim dioksidom iz vreč za razsuti tovor (‘big-bag’). Cilji stranke so bili zmanjšanje prašenja v prostoru, avtomatizirano delovanje in večja varnost pri delu. Z nizozemskim podjetjem TBMA, ki je že imelo izkušnje s podobnim projektom, smo dobavili popolno rešitev ... Preberi več »

Vakuumski manipulator za dvigovanje veder

Podjetju z dolgoletno tradicijo na področju proizvodnje barv smo dobavili in namestili dvižni sistem TP 101, ki temelji na vakuumski tehnologiji proizvajalca Piab. Postavili smo ga na konec polnilne linije veder, kjer dviga vedra z valjčne proge in jih odlaga na leseno paleto. Na že obstoječo konstrukcijo smo namestili vrtljivo ... Preberi več »

Sistem ILC Dover za polnjenje reaktorjev

V okviru novega projekta smo v multinacionalni farmacevtski družbi vgradili in uspešno testirali sistem dobavitelja ILC Dover za polnjenje reaktorjev. Čas projekta od naročila pa do dejanske inštalacije in delovanja je bil krajši od enega meseca. Po nekaj tednih uporabe smo dobili povratno informacijo od uporabnika, da je sistem enostaven ... Preberi več »

Konusni mlin Hosokawa Alpine za farmacevtsko industrijo

Za potrebe mletja aktivnih farmacevtskih učinkovin smo stranki dobavili več konusnih mlinov Bexmill BM225 našega partnerja Hosokawa Alpine. Inštalirani mlini so prirejeni potrebam farmacevtske industrije in prilagojeni za točno določene aplikacije.   ... Preberi več »

Separator Sweco SanaSep za sejanje mikropelet

Separator v SanaSep izvedbi premera 1000 mm smo skupaj s partnerjem Sweco v sklopu večjega projekta dobavili farmacevtskemu podjetju za sejanje mikropelet. Sweco je bil izbran, ker je med testiranimi napravami edini dobro tesnil in ker je izjemno enostaven za razstavljanje in čiščenje. ... Preberi več »

Polnilna linija za učinkovine Hosokawa Micron

S partnerjem Hosokawa Micron Ltd. iz Anglije smo dobavili linijo za pakiranje aktivne farmacevtske učinkovine (API) v sode z vrečami. Linija vključuje tudi laminarno komoro ter tehtnico za natančno polnjenje. Linija je postavljena v Atex coni 1. ... Preberi več »

Fleksibilni izolator za zaprto strganje in praznjenje granulatorja

Za poenostavitev težavnih postopkov strganja in praznjenja granulatorja v farmacevtski industriji smo zasnovali rešitev, ki za delo v zaščitni atmosferi uporablja fleksibilni izolator. Projektiranje in izvedba sta bili zelo zahtevni zaradi kompleksnosti opreme in ravnanja z njo. Z znanjem in izkušnjami smo podjetju zagotovili učinkovito tehnično rešitev. Fleksibilni izolator zadošča vsem zahtevam ... Preberi več »

Analiza velikosti delcev s sejalno napravo Air Jet Sieve partnerja Hosokawa Alpine

V podjetje, ki deluje na področju farmacevtske in kozmetične industrije, smo dobavili sejalno napravo za analizo velikosti delcev v laboratoriju. Opravili smo montažo in kvalifikacije ter izvedli izobraževanje uporabnikov. V podjetju so že pred tem uporabljali starejši model sejalne naprave. K odločitvi za nakup nove naprave so prispevale znatne izboljšave pri ... Preberi več »

Vakuumski transport za odstranjevanje vode

V podjetju, kjer proizvajajo aparate za dom, se je vakuumski transport Piab izkazal kot učinkovita rešitev za odstranjevanje vode iz pomivalnih strojev. Dosedanji že dotrajani sistem so nadomestili s sodobnim modelom C2101 s polnjenjem z vrha in pnevmatsko loputo. S posodobitvijo procesa se je skrajšal čas sesanja in izboljšala učinkovitost. ... Preberi več »

Nerjavni kontejnerji Ucon

1250l aseptični kontejnerji našega partnerja Ucon, ki smo jih dobavili enemu izmed proizvajalcev v kemijski industriji so narejeni po meri in zahtevah stranke. Kontejnerji so izdelani iz nerjavnega jekla in s prilagojenimi odprtinami za polnjenje in praznjenje. Ucon kontejnerji so prav tako primerni za farmacevtsko in prehrambeno industrijo. Uporabljajo se ... Preberi več »

Laboratorijska oprema Picoline proizvajalca Hosokawa Alpine

Naš partner Hosokawa Alpine je razvil serijo pomanjšanih verzij procesne opreme, imenovano Picoline. S to opremo so procesi, kot so suho in mokro mletje, klasifikacija ter mešanje možni tudi na majhnih šaržah in s tem za potrebe R&D. Prav za namene razvoja smo farmacevtskemu podjetju dobavili krogelni mlin za mokro ... Preberi več »

Suha granulacija v farmacevtski industriji s kompaktorjem Hosokawa Alpine Compaction

Proizvajalcu v farmacevtski industriji smo dobavili kompletno linijo za suho granulacijo farmacevtskih učinkovin proizvajalca Hosokawa Alpine Compaction, ki se uporablja pred samim tabletiranjem. Linija obsega granulacijo s kompaktorjem, dvostopenjsko drobljenje na zahtevano velikost granul produkta in vakuumski transport granulata do zbirnega kontejnerja. ... Preberi več »

Vibracijski separator Sweco v farmacevtski industriji

Skupaj z našim partnerjem Sweco smo stranki za namene separacije v farmacevtski industriji dobavili in ustrezno inštalirali separator v velikosti 24” (premer 600 mm) v SanaSep izvedbi s sredinskim izpustom in premično konstrukcijo, pod katero se lahko postavi zbirno posodo. Dobavimo vam lahko tudi manjše ali večje separatorje v standardni ... Preberi več »

Piab vakuumski transport suhega materiala

Eden naših prvih prodanih vakuumskih transportov partnerja Piab. Transporter tipa C2100-64 z zelo kompaktnimi dimenzijami je del celovite rešitve, ki vključuje premično zbirno oziroma praznilno posodo, transport do drugega zbirnika in avtomatski nadzor delovanja z merilnikom nivoja v posodi. Kapaciteta tega najmanjšega Piab transporterja je do 500 kg/h pri skupni ... Preberi več »

Sušilnik Nauta za sušenje klavulanske kisline s polnilno linijo Stott

Z našim partnerjem Hosokawo Micron BV smo farmacevtskemu podjetju dobavili sušilnik Nauta tipa 20-VDC-43 za sušenje klavulanske kisline ter polnilno linijo znamke Hosokawa Micron za polnjenje v neskončne vreče. ... Preberi več »

Shranjevanje produktov v silosu Wam

V kemijskem podjetju smo uspešno postavili silos proizvajalca Wam velikosti 65m3 za shranjevanje kalcijevega karbonata, ki je opremljen s filtrom s pnevmatskim odpraševanjem ter z vzmetnim varnostnim ventilom. ... Preberi več »

Čiščenje odpadnih vod s filter prešo Bilfinger

Podjetju v industriji proizvodnje gradbenih materialov za zaključna dela v gradbeništvu smo dobavili kompletno linijo za čiščenje odpadnih vod pri pranju kremenovih peskov našega partnerja Bilfinger (Diemme). Linija obsega usedalnik, dodajanje flokulantov in samo filter prešo z velikostjo plošč 1,5×1,5 m in avtomatskim izpiranjem. ... Preberi več »

Mletje sladkorja in mletje kakava z mlini Hosokawa Alpine

Za namen mletja kristalnega sladkorja smo dobavili in inštalirali sistem z mlinom Sugarplex 315SX dobavitelja Hosokawa Alpine, ki vključuje tudi transport kristalnega sladkorja iz zbirne posode do mlina. Mlin dosega pri velikosti delcev pod 150 mikronov kapaciteto okrog 1500 kg/h. Istočasno smo postavili tudi linijo za mletje kakava z zaprtim zračnim ... Preberi več »

Vibracijski separator Sweco v procesu priprave čokolade

Z našim partnerjem Sweco smo podjetju v prehrambeni industriji dobavili separator v velikosti 30” (premer 800 mm), ki se uporablja v procesu priprave mlečne čokolade z lešniki. Separator se uporablja za ločevanje lešnikov iz topljene čokolade.           ... Preberi več »

Niansirni sistem za avtolake Dromont

Z našim partnerjem Dromont, ki je največji dobavitelj industrijskih niansirnih naprav na svetu, smo postavili industrijski niansirni sistem za avtolake v proizvodnji največjega premaznega podjetja na Balkanu. Sistem je omogočil podjetju bistveno skrajšanje dobavnih rokov, optimizirano upravljanje s surovinami in zmanjšanje zalog končnih izdelkov. ... Preberi več »

Separatorji Sweco za sejanje cementa

Specializiranemu proizvajalcu aluminatnega cementa Calucem iz Pule smo dobavili 3 separatorje Sweco LX72 premera 1800 mm za sejanje cementa pred pakiranjem.  Kapaciteta  vsakega separatorja znaša 60 t/h. Zaradi montaže v obstoječe linije so morali biti separatorji čim nižji, tako da so visoki samo 1000 mm.   ... Preberi več »

Rezalni mlin Seydelmann K124 za konditorsko industrijo

Seydelmannov rezalni mlin je primerna zamenjava za starejše procese mletja ostankov v konditorski industriji (melanžerje in 2- ali 3-valjnike). Rezalnik lahko melje ostanke drobljenih keksov in napolitank, istočasno pa tudi praženi sladkor, lešnike, mandlje, kikiriki in podobne dodatke. Pri številu vrtljajev do 6000 rpm je mogoče doseči velikost delcev okrog 60 mikronov. ... Preberi več »

Linija Selo za pripravo otroške hrane

Skupaj s podjetjem Selo smo našemu kupcu dobavili celotno linijo za pripravo otroške hrane ‒ kašic in sokov. Linija vključuje predmešanje, glavni kuhalnik, homogenizator in končni zalogovnik pred polnilno linijo. Je povsem avtomatizirana in opremljena s kompletnim sistemom CIP. Pred in med procesom ter po njem je možno tudi dodajati različne ... Preberi več »

Odstranjevanje delcev iz odpadnih olj in emulzij s separatorjem Sweco

Podjetju, specializiranemu za zbiranje in obdelavo nevarnih odpadkov, smo dobavili separator Sweco MX60S88 premera 1500 mm za odstranjevanje delcev iz odpadnih olj in emulzij. Kapaciteta separatorja znaša do 30 m3/h. Dobavljeni separator ima certifikat o skladnosti z direktivo ATEX za vgradnjo v eksplozijsko ogrožene prostore. ... Preberi več »

Comments are closed