Piabov ergonomski dvižni sistem piLIFT®SMART dviguje bremena v podjetju Armatec

Täby, Švedska – Blago se v skladišče podjetja Armatec dobavlja v škatlah, ki so včasih tako globoke, da so morali zaposleni v preteklosti splezati vanje, da bi jih izpraznili. Zdaj za rokovanje z velikimi in težkimi dobavljenimi predmeti različnih oblik, njihovo dviganje iz škatel in razvrščanje, uporabljajo dvižni sistem piLIFT®SMART podjetja Piab. 

V novem filmu podjetje Piab predstavlja svoj najnovejši ergonomski vakuumski dvižni sistem piLIFT®SMART med uporabo v skladišču zadovoljne stranke. Film jasno prikazuje pozitivne učinke dvižnega sistema na produktivnost in dobro počutje osebja. Oddelek za ergonomsko premeščanje (prej Vaculex®) podjetja Piab je specializiran za dvižne sisteme, ki izboljšajo delovno okolje. V skladišču podjetja Armatec se zaposlenim odslej ni treba več sklanjati in obremenjevati hrbta.

Podjetje Armatec s sedežem v Göteborgu (Švedska) ponuja pametne tehnične rešitve za vodovodne inštalacije, hlajenje in ogrevanje. Njegovo visoko usposobljeno osebje izdeluje sisteme iz delov in komponent, ki jih dobavljajo različni dobavitelji. Ker ima podjetje dobre izkušnje z vakuumskimi dvižnimi sistemi Vaculex®, se je vodja skladišča Anders Carlsson, ko je želel Armatec izboljšati svoje delovno okolje za vhodno blago, obrnil na podjetje Piab.

Anders Carlsson navdušeno pravi: »Dvižni sistem piLIFT®SMART je res nekaj posebnega. Je uporabniku zelo prijazen, tih in programljiv – ustreza vsem našim potrebam, zato rešitev piLIFT®SMART vsekakor priporočam.«

piLIFT®SMART, edini dvižni sistem na svetu, ki izpolnjuje zahteve industrije 4.0, ponuja programljive funkcije, ki upravljavcu in sistemu sproti posredujejo informacije o učinkovitosti delovanja, servisni indikatorji pa vzdrževalcem pomagajo le-to ohranjati na najvišji ravni. Na programljivem zaslonu je mogoče spremljati težo predmetov, porabo energije, število dvignjenih predmetov itd. Uporabnik si lahko podatke o uporabi ogleda sproti in/ali jih naknadno zbere v poročila prek spletne platforme. 

»Film prikazuje prednosti najboljše tehnologije vakuumskega dviganja z najmanjšo porabo energije na trgu, minimalnimi ravnmi hrupa in programljivimi podatkovnimi funkcijami. Dvižni sistem piLIFT®SMART zaposlenim podjetja Armatec pomaga vsak dan enostavno in hitro prestaviti 1–2 toni predmetov – ne da bi pri tem obremenjevali hrbet,« je povedala vodja marketinga Pia Hansson iz oddelka za ergonomsko premeščanje podjetja Piab.

Na območju za razvrščanje v prostorih podjetja Armatec se sistem piLIFT®SMART uporablja tudi za enostavno premeščanje praznih palet, od katerih vsaka tehta približno 20 kg. Ker lahko dvižni sistem dvigne bremena, težka do 40 kg, lahko piLIFT®SMART dvigne celo palete, na katerih je privezan tovor. Stropni žerjav, ki je dimenzioniran za obratovanje v 65 m2 velikem skladišču, dvižnemu sistemu omogoča, da doseže vse potrebne delovne postaje.

»V Armatecu si prizadevamo za trajnost, dobro počutje naših zaposlenih pa je za nas ključnega pomena. Z nakupom dvižnega sistema piLIFT®SMART smo zagotovili bolj tekoč in nemoten potek dela z manj poškodovanega blaga. Dvižni sistem podjetja Piab je naše delovno okolje dvignil na novo, višjo raven,« je povedal Jens Helgegren, tehnični vodja oddelka za zagotavljanje kakovosti in trajnosti podjetja Armatec.

»Izkušnje podjetja Armatec so nedvomno zelo spodbudne. Vedno nam je v veselje spoznati navdušene in zadovoljne stranke. Še kar nekaj jih je, med njimi velika družba za logistiko iz Hamburga, ki je nedavno prav tako namestila sistem piLIFT®SMART,« pravi izdelčni vodja Markus Olofsson Carlbom iz oddelka za ergonomsko premeščanje.

Videoposnetek delovanja ergonomskega vakuumskega dvižnega sistema piLIFT®SMART v skladišču stranke jasno prikazuje prednosti, ki jih sistem ponuja.

Bookmark the permalink.

Comments are closed