PIAB

Švedsko podjetje, specializirano za projektiranje in izdelavo vakuumskih transportnih naprav za transport prašnih in tekočih delcev v različnih procesih.

Podjetje Piab je ustanovljeno leta 1951. Ponujajo inovativne vakuumske rešitve, ki izboljšujejo energetsko učinkovitost in produktivnost. Kot zanesljiv partner veliko svetovnim proizvajalcem, PIAB razvija in izdeluje popolno linijo vakuumskih črpalk, vakuumskih dodatkov in vakuumskih transporterjev za avtomatizacijo procesov.

Za vsako izmed industrij (farmacevtsko, prehrambeno in kemijsko) imajo posebej oblikovane vakuumske transporte. Zaradi standardiziranih oblik je tudi dobavni rok relativno kratek (2-3 tedna za kemijsko in prehrambeno industrijo ter 6 tednov za farmacevtsko industrijo).

Primerni so tudi za transport nevarnih snovi. Ena izmed njihovih prednosti je enostavno izsesavanje in brezprašno polnjenje naprav. Zaradi narave transporta ne pride do separacije mešanice. So enostavni za montažo ter uporabo in porabijo zelo malo energije.

Bookmark the permalink.

Comments are closed