Mlin za sladkor Hosokawa Alpine Sugarplex SX s posebnim kondicioniranjem omogoča, da se sladkor v prahu po mletju ne strdi

Podjetje Hosokawa Alpine predstavlja novo rešitev za industrijsko mletje in kondicioniranje sladkorja: Sugarplex SX. Sveže mlet, amorfen sladkor v prahu iz konvencionalnih sistemov za mletje običajno absorbira vlago, zato se lahko med skladiščenjem sprime v grudice. Med nadaljnjo predelavo je torej potreben dodaten procesni korak. Izboljšani Sugarplex SX je zaradi nove integrirane enote za kondicioniranje sladkorja popolna rešitev za preprečevanje tega: “Zaradi ciljnega uravnavanja atmosfere v mlinu se čas prekristalizacije skrajša, nato pa iz mlina pride popolnoma prekristaliziran sladkor v prahu. S tem ni več razloga po nadaljnji predelavi, ki je bila potrebna do sedaj”, pojasnjuje višji vodja za raziskave in razvoj pri podjetju Hosokawa Alpine dr. Ergün Altin.

Nadzor nad atmosferskimi pogoji omogoča kondicioniranje sladkorja

Pri integriranem postopku kondicioniranja sladkorja se v mlinu Sugarplex SX med postopkom mletja ustvari klimatizirana atmosfera z določenim deležem vlage v zraku, ki je ugoden za prekristalizacijo sveže mletega sladkorja v prahu. To zagotavlja stabilizacijo kristalov že v mlinu in tako preprečuje prezgodnje, spontano sprijemanje med skladiščenjem, ki se lahko zgodi pri konvencionalnih sistemih za mletje. V tradicionalnih proizvodnih postopkih se dodajo aditivi, kot sta škrob ali fosfat, da se vlaga veže s sladkorjem, s čimer se prepreči tako sprijemanje. Pri uporabi Sugarplex SX to ni potrebno, prav tako pa ni potrebe po dodatnem procesnem koraku, v katerem se sladkor po skladiščenju znova na drobno zmelje.

Novi proces, ki ga je razvilo podjetje Hosokawa Alpine, prinaša jasne koristi za naše stranke: neprekinjeno delovanje sistema brez dodatnega koraka za kondicioniranje vodi do visoke učinkovitosti. Ker mešalna posoda ni potrebna, se prihrani prostor in znižajo stroški. Poleg tega je končni proizvod visokokakovosten, zelo obstojen med skladiščenjem in ne vsebuje aditivov.

 

 

Original članek je dostopen na povezavi.

Bookmark the permalink.

Comments are closed